zondag, 22. december 2013 - 9:42 Update: 03-07-2014 0:46

Agent breekt hand bij ongeregeldheden sweet16 party

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Politieagenten hielden in de ochtend van zondag 22 december op het Deltaplein vijf jongeren aan na een vechtpartij in een café waar een ‘sweet16’ party werd gehouden. Tijdens de aanhouding van een verdachte brak een politieagent zijn hand.

Agenten kregen een melding dat op het Deltaplein vernielingen werden gepleegd door jongeren die een feest vierden in een cafe op de boulevard. Politieagenten wilden het cafe in om met de organisator te praten over de vernielingen maar werd door een grote groep jongeren tegengehouden. Een van de aanwezigen duwde de deur dicht en beledigde een politieagent.

Nadat meerdere politieagenten, waaronder hondengeleiders en ruiters, naar het Deltaplein waren gekomen gingen agenten het cafe in om de verdachte aan te houden. Tijdens de aanhouding van de verdachte werden agenten belaagd met barkrukken en werd er met glazen en andere voorwerpen naar de agenten gegooid. De politie besloot hierna het cafe te ontruimen en hield in totaal 5 personen 15, 16, 17, 19 en 37 jaar en afkomstig uit Den Haag, voor belediging, bedreiging en verzet aan. Tijdens de aanhoudingen brak een van de politieagenten zijn hand. De recherche onderzoekt de zaak.

Provincie:
Tag(s):