woensdag, 2. oktober 2013 - 13:55 Update: 03-07-2014 0:51

Agent krijgt plastic tas met handgranaat in handen gedrukt

Foto van handgranaat | BON
Foto: Bon
Beek

Een politieagent kreeg dinsdagmiddag op de Raadhuisstraat van twee mannen een plastic zak in handen gedrukt met de mededeling dat er een handgranaat in zat. Dit meldt de politie woensdag.

De agent zag inderdaad een handgranaat met beugel en slagpin in de plastic zak zitten welke hij meteen veilig stelde.

De mannen hadden het projectiel - vermoedelijk afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog - ergens gevonden wilden het aan de politie overdragen.

EOD
Een explosievenverkenner van de politie besloot later de EOD in kennis te stellen om het projectiel veilig af te voeren. Aan de hand van de beschrijvingen besloot deze dienst meteen te komen. Tot die tijd lag de handgranaat op een parkeerplaats en bleef de politie aanwezig om te voorkomen dat er iemand bij of aan zou komen. De EOD heeft in de loop van de middag de handgranaat meegenomen en in een afgelegen gebied tot ontploffing gebracht.

De politie adviseert mensen die explosieven of soortgelijke projectielen aantreffen om daar voorzichtig mee om te gaan, niet mee te nemen en de politie te waarschuwen. Deze zal de situatie en het projectiel bekijken en eventueel afstemmen met de EOD. 'Het blijft immers specialistenwerk en kan gevaar opleveren als er ondeskundig wordt gehandeld', aldus de politie.

Provincie: