donderdag, 12. september 2013 - 11:57 Update: 03-07-2014 0:52

Agent verliest vingertopje door bijtende arrestant

Foto van agent in ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Helmond

De politie heeft donderdagochtend rond 7.45 uur op het Wethouder van Deutekomplein in Helmond een man aangehouden na het mishandelen van twee agenten. Dit meldt de politie donderdagochtend.

Kort daarvoor kwam bij de politie een melding binnen dat een man daar van een flat zou willen springen om zich van het leven te beroven. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat hij via de buitengevel naar beneden was geklommen. Gezien die actie en de gemoedstoestand van de man wilden agenten hem meenemen naar het politiebureau om hem daar in contact te brengen met hulpverleners.

Mishandeling
Eenmaal in de politieauto werd de man plotseling agressief en mishandelde daarbij de agenten. Eén van hen verloor een vingertopje nadat de verdachte hem in de vinger beet. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij tevens behandeld aan diverse schrammen en een sneetje in zijn oor als gevolg van bijten. De andere agent hield aan de mishandeling onder meer een gezwollen gezicht en een bijtwond in zijn arm over. Ook raakte hij gewond aan zijn elleboog.

Verder onderzoek
Door andere agenten werd de agressieve verdachte onder hevig verzet meegenomen naar het politiebureau. Hij zit vast voor verder onderzoek. Onder meer moet de identiteit van de verdachte nog worden vastgesteld.