donderdag, 21. november 2013 - 16:44 Update: 03-07-2014 0:48

Agent vreesde voor leven bij rellen Celtic-fans

Foto van Celtic fans in Amsterdam | BON
Foto: Bon
Amsterdam

(ELF-Voetbal) Een agent vreesde voor zijn leven. De bewuste politieman was als lid van arrestatieteam in burger aanwezig bij de beruchte rellen op 6 november op de Dam.

Daar raakten Celtic-supporters, die zich massaal hadden verzameld voor de Champions League-wedstrijd later die avond tegen Ajax, slaags met de politie. Toen de politie enkele supporters wilde arresteren, liep de situatie verder uit de hand.

Vandaag dient de zaak bij de politierechter van de rechtbank in Amsterdam. Zes Celtic-supporters, tussen de 20 en 49 jaar, staan terecht voor hun inbreng in de rellen. Twee van hen zitten nog vast. De speciale aanhoudingseenheid kwam in actie toen Celtic-supporters aanhoudend bierblikjes en -flesjes naar de ME gooiden.

Celtic-fans vielen leden van het arrestatieteam aan. Een van het team verloor daarbij het contact met zijn collega's en kwam op de grond terecht, waarna op hem werd ingetrapt, schetste de officier van justitie. Er ontstond volgens het OM een levensbedreigende situatie voor hem.

Vandaag doken overigens opnieuw beelden op van de beruchte rellen, de veel gespreksstof hebben doen opwaaien.