donderdag, 12. december 2013 - 13:50 Update: 03-07-2014 0:47

Agent weigerde met kankerpatiënte te werken

Agent weigerde met kankerpatiënte te werken
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Een agent die niet samen wilde werken met een collega die de ziekte kanker heeft, mag zijn oude baan terug nadat hij door de korpsleiding uit zijn functie was ontheven. Dit Meldt BN DeStem.

De agent had een kort geding aangespannen omdat hij tot 1 mei 2014 naar de politieacademie overgeplaatst werd en hierna waarschijnlijk bij de Vreemdelingenpolitie zou komen. Hiervoor voelde de agent niets en vroeg de rechter dit terug te draaien. De rechtbank gaf de diender gelijk omdat zij de aangeboden functie 'niet passend' vindt voor de rechercheur.

Het geschil tussen de korpsleiding zou al enige jaren spelen omdat hij een e-mail naar zijn leidinggevende had gestuurd met als onderwerp 'kankerpatiënte'. Hierin gaf hij aan dat hij van een collega had gehoord dat zijn vrouwelijke collega kanker had. In de mail schrijft hij verder 'Behalve dat ik mij er ongemakkelijk bij voel, wil ik niet meer met haar op pad. Het idee dat ik op een klus af moet met een kankerpatiënte staat me niet aan'.

De mail zorgde voor veel opschudding binnen het korps. De korpsleiding zegt dat er een gesprek is geweest met de rechercheur, waar ook drie agenten bij zaten die kankerpatiënt zijn of waren. Deze hebben aangegeven niet meer met de rechercheur te willen samenwerken.

Provincie: