zaterdag, 10. augustus 2013 - 12:11 Update: 03-07-2014 0:53

Agente ernstig mishandeld door arrestant

Agente ernstig mishandeld door arrestant
Foto: Archief FBF.nl
's-Hertogenbosch

Een agente is vrijdagavond in 's-Hertogenbosch ernstig mishandeld door een arrestant. Zij is opgenomen in het ziekenhuis met onder meer een hersenschudding en een gebroken rib.

Na een melding dat een dronken man vrijdagavond rond 21.00 uur bij een tankstation aan de Ericastraat in Schijndel zou rondhangen ging de politie poolshoogte nemen. Op het terrein troffen de agenten een 23-jarige man van Poolse afkomst aan die werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

Tijdens de rit naar het cellencomplex in 's-Hertogenbosch probeerde de verdachte uit de auto te vluchten. Dit gebeurde toen het politievoertuig stopte bij een verkeerslicht ter hoogte van de kruising Gestelseweg - Pettelaarseweg in 's-Hertogenbosch. De agente probeerde de verdachte tegen te houden, waarop de man haar met zijn vuist diverse keren vol in het gezicht sloeg. Een andere agente die te hulp schoot kreeg ook een aantal klappen.

Met assistentie van andere collega's is het gelukt om de verdachte in de boeien te zetten en de rit naar het cellencomplex te vervolgen. De man zit vast voor verder onderzoek.

Provincie:
Tag(s):