zondag, 23. juni 2013 - 20:57 Update: 03-07-2014 0:56

Agenten belaagd tijdens aanhouding

Foto van aanhouding politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zoetermeer

Bij een horecagelegenheid op de Amsterdamstraat wilde de politie zondagochtend een 23-jarige Zoetermeerder aanhouden voor openbaar dronkenschap. Twee vrienden van de man (19-jarige man uit Zoetermeer en een 18-jarige Hagenaar) probeerden dit verhinderen en belaagden de agenten.

Rond 3 uur kreeg de politie de melding dat een man zich bij de horecagelegenheid agressief zou gedragen naar het aanwezige uitgaanspubliek. Ook zouden op de locatie auto's worden vernield. De agressieve man bleek de Zoetermeerder te zijn, die eerder was weggestuurd. Deze keer wilden de agenten hem aanhouden. Twee van zijn vrienden waren het daar niet mee eens en belemmerden hen daarin.

Kort daarop begon ook ander uitgaanspubliek zich ermee te bemoeien en ontstond er een vechtpartij. Eén van de agenten liep hierbij licht letsel aan zijn oog op, een ander een pijnlijke knie. Beiden doen aangifte.

 

De twee vrienden werden direct aangehouden. De Zoetermeerder liep letsel op aan zijn kaak: hij ligt nog in het ziekenhuis en wordt daarna aangehouden.

Provincie:
Blik op 112: