zaterdag, 22. juni 2013 - 14:27 Update: 03-07-2014 0:56

Agenten klagen over benauwdheid op gloednieuwe schietbaan

Foto van vuurwapen | Archief FBF.nl
Foto: SXC
Den Haag

De politie-eenheid Den Haag heeft nog maar enkele weken geleden een nieuwe schietbaan gekregen, maar die is inmiddels alweer gesloten, zo melden verschillende media zaterdag.

Dat komt omdat agenten in de supermoderne oefenruimte klaagden over benauwdheid. Er waren duidelijk problemen met de luchtkwaliteit.

Er is een bedrag  van 82 miljoen euro mee gemoeid om het complex in de Haagse wijk Ypenburg neer te zetten. Het biedt onderdak aan de verkeerspolitie, het arrestatieteam, de meldkamer en de schietbaan. Maar alleen op de schietbaan zijn er problemen met de luchtkwaliteit. Woordvoerder van de politie tegen de NOS: 'Oefenen op een schietbaan is niet meer op een rijtje staan en schieten. Het is een heel inspannende training met arrestatie-oefeningen en schiet-scenario's.'

Inmiddels zijn er aanpassingen gedaan aan het systeem van de luchtkwaliteit en is er al proefgeschoten. Politiewoordvoerder: 'Die resultaten zien er goed uit, maar nadere analyse moet daar definitief uitsluitsel over geven.' Het is nog onduidelijk wanneer de baan precies weer open kan.