dinsdag, 30. juli 2013 - 11:18 Update: 03-07-2014 0:54

Agenten licht gewond bij aanhouding snelheidsduivel

foto van politie | fbf
Foto: fbf archief
Sittard

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag na een achtervolging door diverse plaatsen, een snelheidsduivel aangehouden. Drie agenten raakte lichtgewond.

Agenten zagen een automobilist met hoge snelheid rijden over de Akerstraat-Noord. Toen ze hem een stopteken gaven negeerde bestuurder dit, waarna een achtervolging ontstaat door Brunssum, Heerlen en Sittard. Tijdens de vlucht lapte de bestuurder diverse verkeersregels, zoals het negeren van borden en overtreden van de aangegeven maximum snelheid, aan zijn laars.

Op de doodlopende Haspelsestraat rijdt de bestuurder zich klem, waarna agenten zijn auto aan de bestuurderszijde licht toucheren om te voorkomen dat de verdachte kan vluchten. Hij probeert via de bijrijderzijde te vluchten, toen ook deze poging mislukte sloot hij de deuren van zijn voertuig. Agenten hebben vervolgens een ingeslagen raam om hem uit de auto te kunnen halen. De 30-jarige man uit Heerlen, weigerde mee te werken en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie.

Als gevolg van het verzet bij de aanhouding door de verdachte raakte drie agenten lichtgewond. Toen de verdachte in de politieauto over werd gebracht naar het bureau raakte hij onwel, waarna een ambulance werd ingeschakeld. De man is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Provincie: