vrijdag, 15. februari 2013 - 17:08

Agenten 'vorderen' tractor bij zoektocht inbrekers

Waarder

Donderdagmidddag omstreeks 15.30 uur zag een bewoonster op het Oosteinde dat er ingebroken werd in een woning.

Drie mannen drongen de woning binnen via een raam. De bewoonster belde direct naar de politie via 1-1-2, en meldde ook over een onbekende auto in de buurt met twee mannen er in. Dankzij het gebruik van een tractor kon de politie de verdachten aanhouden.

Meerdere politie-eenheden zijn ter plaats gegaan. De auto werd door de politie in Woerden klem gezet en de inzittenden werden aangehouden. Andere eenheden zijn richting de woning gegaan en zagen vervolgens drie verdachten wegrennen de weilanden in.

Tractor
Verschillende politiemensen zetten de achtervolging in. Een van de collega’s sprak een bewoner aan en vorderde een tractor. Daarna werd met de tractor de achtervolging verder ingezet. Na een lange achtervolging lukte het uiteindelijk om alle drie gevluchte verdachten aan te houden.

Ze zijn door sloten gegaan en vertoonden allemaal onderkoelingsverschijnselen. Ze werden ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van de verdachten zijn inmiddels terug en ingesloten voor verder onderzoek. Een verdachte ligt nog met bewaking in het ziekenhuis.

De politie prijst de bewoners voor hun hulp tijdens de langdurige achtervolging door het geven van aanwijzingen en het ter beschikking stellen van voertuigen.

De verdachten zijn tussen de 16 en 63 jaar en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De politie doet verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):