dinsdag, 8. oktober 2013 - 11:12 Update: 03-07-2014 0:51

Agenten zagen hoe de Russische diplomaat zijn kinderen mishandelde

foto van Poetin | EFH
Foto: EFH
Den Haag

De Russische speciale gezant voor mensenrechten Konstantin Dolgov heeft dinsdag in een drietal tweets zijn ongenoegen geuit over de gang van zaken omtrent de aanhouding van de Russische diplomaat Dolmatov in Nederland.

'Geweld tegen D.A.Borodina in Nederland is de meest ernstige verstoring.' 'Gisteren - het verhaal van de A.Dolmatovym vandaag - intolerant daden tegen de Russische werknemer, beschermd door de diplomatieke onschendbaarheid.' 'What's Next? Mensen die na van plan zijn Nederland te bezoeken moeten eerst ernstig nadenken.'

'Politie getuige van mishandeling'

De Russische diplomaat Dmitri Borodin zou door de Haagse politie zijn aangehouden omdat hij onder invloed zou zijn geweest van alcohol en zijn kinderen hebben mishandeld. Dit meldt de NOS.

Het voorval kwam aan het licht nadat de vrouw van de diplomaat betrokken was bij een aanrijding in Scheveningen. Volgens het ambulancepersoneel moest de vrouw hierna naar het ziekenhuis voor mogelijk rug- en nekletsel. In eerste instantie wilde de vrouw niet mee naar het ziekenhuis. Zij had vermoedelijk te veel alcohol gedronken. Agenten die bezig waren met het afhandelen van het ongeval werden door de buren aangesproken dat de kinderen van de vrouw werden mishandeld in het appartement.

De politieagenten die de woning bezochten van de Russische diplomaat Dmitri Borodin, waren er getuige van hoe hij zijn kinderen mishandelde. Dat melden bronnen aan Omroep West. Hierop besloten de agenten de diplomaat in de boeien te slaan. Dit ondanks Boridin aangaf diplomaat en onschendbaar te zijn. 

Poetin vindt de aanhouding ''een ernstige schending van de Weense conventie. We wachten op opheldering, excuses en het bestraffen van de daders".