maandag, 11. februari 2013 - 9:01 Update: 08-07-2014 0:43

Ahold verkoopt aandeel in ICA aan Hakon Invest

Amsterdam

Ahold verkoopt zijn aandeel in de Zweedse supermarktketen ICA. De Zweedse investeringsmaatschappij Hakon Invest neemt 60 procent ICA-aandelen over en betaald daarvoor 2,4 miljard euro.

Ahold presenteerde in 2011 een nieuwe groeistrategie, en richt zich met het oog op waardecreatie op de uitvoering van deze strategie bij de bedrijfsonderdelen waarover zij zeggenschap heeft. Tegen deze achtergrond startte Ahold in september vorig jaar een onderzoek naar de strategische opties voor het aandeel in ICA.

De transactie is onder voorbehoud van toestemming van toezichthouders, en de goedkeuring door de ICA Retailers’ Association (ICA Forbundet) van de financiering van de transactie. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het midden van dit jaar.

ICA is met haar supermarkten marktleider in Zweden, en heeft daarnaast ICA- en Rimi-winkels in Noorwegen en Rimi-supermarkten in de Baltische staten. ICA heeft in totaal 2.215 franchise- en eigen supermarkten en had in 2012 een omzet van SEK 96,863 miljoen.
Categorie:
Tag(s):