woensdag, 28. augustus 2013 - 11:12 Update: 03-07-2014 0:53

Airborne-wedstrijd Vitesse na zeven jaar zonder oud-strijders

Foto van logo Vitesse | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Arnhem

(Elfvoetbal) Eén keer in het seizoen herdenkt Vitesse tijdens een competitiewedstrijd de slachtoffers van de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog en dankt het haar bevrijders.

Deze keer zal de Arnhemse club op zondag 22 september de traditionele Airborne-wedstrijd spelen. Maar zonder de aanwezigheid van de veteranen van de Slag om Arnhem. Het is voor het eerst in zeven jaar dat de oud-strijders verstek moeten laten gaan.

Vitesse - PEC Zwolle is, mede omdat de Arnhemmers dit seizoen Europees voetbal speelden, gepland op zondag in plaats van zaterdag. De wedstrijd begint om 12.30 uur. Op dat moment wonen de veteranen de jaarlijkse herdenking op het Airbornekerkhof in Oosterbeek bij. Dat meldt De Gelderlander.

De wedstrijd verplaatsen naar zaterdag blijkt onmogelijk, zegt woordvoerster Ester Bal van Vitesse tegenover de regionale krant. De club heeft samen met de Supportersvereniging Vitesse gevraagd het duel te verschuiven. Bij zo'n verplaatsing zijn de KNVB, PEC Zwolle, tv-zender FOX en GelreDome betrokken. "We hebben alles geprobeerd, maar het gaat niet lukken. Jammer."

Voorzitter Stef ten Thij van de supportersvereniging heeft nog een klein beetje hoop. "Er is nog een laatste strohalm, maar het ziet er naar uit dat het niet mogelijk is. Dat is voor ons een enorme teleurstelling."