zaterdag, 13. juli 2013 - 11:38 Update: 03-07-2014 0:55

Ajax-captain: WK is niet bepalend voor mijn keuze

Foto van speler Ajax | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) Siem de Jong bereidt zich momenteel met Ajax voor op het nieuwe seizoen. Of hij ook daadwerkelijk nog in het shirt van de Amsterdammers te zien zal zijn, zal binnenkort duidelijk worden.

De captain is in het bezit van een contract tot 2015, maar al een tijdje wordt hij gevolgd door geïnteresseerde clubs. "Ook in de winter. Wisselvallige clubs. Niet wat ik wil. Wat een mooie club is voor mij? Net onder de top in Duitsland of Engeland. Dat is waar ik me op wil richten. Grote clubs, die misschien net niet om de titel spelen, maar vaak wel meedoen aan de Champions League", zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Bondscoach Louis van Gaal heeft hem al van advies voorzien. "Hij vindt het beter dat ik bij Ajax blijf en misschien doe ik dat ook wel. Maar ik laat mijn beslissing niet afhangen van het WK. Mijn keuze zal altijd zijn om zoveel mogelijk te spelen. Natuurlijk heb je bij een transfer iets minder zekerheid. Maar ga je nee zeggen, omdat je denkt dat je op de bank komt? Het WK is niet bepalend voor mijn keuze."

Categorie:
Tag(s):
wk, ajax