donderdag, 8. augustus 2013 - 18:25 Update: 03-07-2014 0:53

Ajax legt getalenteerde keepers vast

Ajax legt getalenteerde keepers vast
Foto: Archief FBF.nl
Ajax legt getalenteerde keepers vast
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

(ELFvoetbal) Ajax heeft twee keepers uit de eigen jeugdopleiding langer aan zich weten te binden. Norbert Alblas en Maurits Schmitz hebben hun handtekening gezet onder een contract dat hen nog zeker een jaar in Amsterdam houdt. De twee jonge keepers moeten zich richten op Jong Ajax.

De achttienjarige Alblas is opgetogen met de kans die hem door Ajax geboden wordt. "Dit is waar je het altijd voor gedaan hebt", zegt de doelman op de site van de Amsterdammers. "Ik weet dat het dit seizoen moeilijk wordt om voor Jong Ajax wedstrijden te gaan keepen in de Jupiler League. Daarom ligt mijn uitdaging vooral op het trainingsveld. Daar wil ik me zo ontwikkelen, dat ik volgend seizoen wel klaar ben om met Jong Ajax in de Jupiler League uit te komen", aldus de ambitieuze sluitpost.

De twintigjarige Maurits Schmitz mag zich dit seizoen ook gaan bewijzen bij de beloften. "Dit seizoen wil ik me zo goed mogelijk ontwikkelen. Ik weet dat Mickey van der Hart en vaak in Jong Ajax zullen spelen, maar toch hoop ik zo veel mogelijk te spelen in de Jupiler League. Ik hoop dat ik me kan bewijzen en dat Ajax na dit seizoen opnieuw met me door wil", klinkt het bescheiden uit de mond van Schmitz.

Categorie:
Tag(s):