vrijdag, 5. juli 2013 - 13:22 Update: 03-07-2014 0:55

Ajax-verdediging verheugd met Jaap Stam

Foto van Jaap Stam voetballer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal) De verdedigers van Ajax zijn blij met Jaap Stam. De ex-international geeft de defensie van de Amsterdammers individuele trainingen.

"Jaap Stam brengt ongelofelijk veel ervaring op het allerhoogste niveau met zich mee. En die ervaring probeert hij zo goed mogelijk met ons te delen," zegt Stefano Denswil op de officiële website van Ajax.

"Hij leert ons om meedogenloos te zijn als je oog in oog met een spits staat. Je zag het vroeger al op televisie. Hij straalde altijd iets uit van: die bal blijft bij mij of die bal wordt van mij. Als verdediger moet je gewoon laten zien dat je er bent en de overtuiging hebben dat er niemand langs je komt," vertelt Denswil.

Ook verdediger Joël Veltman is blij met Stam. "Hij pakt ons als verdedigers bij de nek en weet precies wat hij moet doen," zegt hij. "Toen hij in het seizoen 2006-2007 een jaar voor Ajax speelde heb ik dat als jeugdspeler heel bewust meegemaakt. Het was mooi om hem toen van een afstandje in actie te zien. Nu loopt hij hier iedere dag rond. Je zou hem continu kunnen bevragen als je zou willen."

Categorie: