donderdag, 18. april 2013 - 9:27 Update: 03-07-2014 0:59

Altidore: In ander team had ik veel meer gescoord

Foto van voetballers op veld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Altidore: In ander team had ik veel meer gescoord
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal)Hij heeft er nu 21 in liggen in de Eredivisie. Maar Jozy Altidore van AZ is nog niet tevreden. "Eerlijk gezegd zou het nog veel beter kunnen."

"Als we beter zouden presteren, zou ik veel meer goals gemaakt hebben. Net als Wilfried Bony bij Vitesse. Makkelijk zelfs", zegt de 23-jarige aanvaller van de Noord-Hollanders in ELF Voetbal Magazine. Samen met spitsentrainer Piet Keur komt hij aan het woord in de papieren editie, die sinds afgelopen vrijdag in de winkelschappen ligt.

Daarbij komt ook zijn toekomst ter sprake. Het contract van de international van de Verenigde Staten loopt nog tot medio 2015. "Ik zou AZ nu niet in de steek willen laten. Deze club heeft me de mogelijkheden gegeven, ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. De prestaties zijn alleen onder de maat."

"Aan de andere kant. Wat kun je verwachten als je acht spelers laat gaan? Acht basisspelers, hè, allemaal internationals zelfs. En dan verder gaan zonder echte aankopen," aldus Altidore. In het AFAS Stadion draagt hij het rugnummer 17. Dat cijfer koos hij niet zomaar.

"Net als bij het basketballen heb je ook bij het voetbal een draft, een groep spelers waar clubs uit kunnen kiezen. Ik was nummer 17 die gekozen werd. Ik kreeg toen ook het rugnummer 17. Dus ik dacht: ik blijf lekker bij dat nummer."

In het interview vertelt hij ook de reden van het moeizaam draaiende nationale elftal van de Verenigde Staten, spreekt hij zijn verwachtingen uit over de komende bekerfinale tegen PSV, over wat hij wel en wat hij niet twittert en waarom hij al vroeg voor een buitenlands avontuur koos. Bovendien wordt hij aan de tand gevoeld over zijn kennis over AZ. Het aprilnummer van ELF Voetbal Magazine is voor 4,75 euro verkrijgbaar.

Categorie:
Tag(s):