zondag, 24. november 2013 - 9:31 Update: 03-07-2014 0:48

Ambassade Angola eist excuses van PowNews

foto van Pownews verslaggever | Pownews
Foto: PowNews
Den Haag

Er lijkt geen einde te komen aan 'Angolagate' waarbij een verslaggever Danny Ghosen van PowNews rake klappen kreeg door personeel van de Angolese ambassade. Zei PowNews-directeur vrijdag nog dat de ambassadeur zijn excuses had aangeboden, wordt dit zaterdag glashard door de ambassade ontkend.

In een persverklaring stelt de ambassadeur dat hij juist publiekelijke excuses wil van PowNews 'voor de schade aan het imago van Angola die deze incidenten hebben veroorzaakt en blijven veroorzaken.' De ambassadeur zou gezegd hebben het incident te betreuren, louter als kalmerend gebaar. Het gedrag van de verslaggever zou provocerend zijn geweest en schending van Angolees grondgebied.

Dominique Weesie laat aan het AD weten 'Ik heb er maar één woord voor: nee. Die excuses krijgen ze niet. Ze zijn nog niet van mij af.' Volgens Weesie zou de ambassadeur tot vier keer gelogen hebben. Dit onder andere over het ontkennen van excuses, de bewering dat Ghosen met geen vinger is aangeraakt en over de aangifte die de ambassade wilde doen.