vrijdag, 15. februari 2013 - 12:48

Amber Alert in Den Haag nog niet optimaal

Den Haag

Het gebruik van Amber Alert werkt volgens Irma Schijf, teamleider van het Landelijk Bureau Vermiste Personen, in de regio Den Haag nog niet optimaal. Het stappenplan na de blunders rond de vermissing van het 12-jarige meisje Millie Boele is nog steeds niet ingevoerd. Dit meldt RTV West.

De politie was net bezig de werkwijze rond het inzetten van een Amber Alert te verbeteren, toen men een alert moest inzetten bij de vermissing van de 13-jarige Anass uit Wassenaar. Volgens Schijf is dit achteraf gezien de juiste beslissing geweest.

Schijf zegt tegenover de regionale omroep: ‘We hebben eigenlijk 2 soorten amber alerts. De één is heel duidelijk: er is iemand ontvoerd. In zo’n geval is er dreiging en alles is heel duidelijk. Maar de meeste amber alerts beginnen met de melding van een vermissing, dan moet de politie eerst gaan uitzoeken wat er aan de hand is. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat we een amber alert afgeven en dat dan blijkt dat het kindje bij de buurvrouw aan het spelen is.’

Amber Alert kende in het begin opstart problemen. Zo was niet bekend wat de procedures waren en wie verantwoordelijk was voor het uitgeven van een alert.
Provincie:
Tag(s):