woensdag, 24. juli 2013 - 17:21 Update: 03-07-2014 0:54

Amerikaanse verdachte (23) van dodelijk schietincident aan Nederland uitgeleverd

Foto van tram halte RET Rotterdam | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De verdachte van een dodelijk schietincident op de Rotterdamse Beijerlandselaan is uitgeleverd aan Nederland.

'De 23-jarige Amerikaan werd in februari aangehouden in New York', meldt de politie woensdag.

Doodgeschoten op tramhalte
De dodelijke schietpartij was ruim een jaar geleden, op vrijdag 15 juni 2012 rond 16.30 uur in de middag. Vlakbij een tramhalte op de Beijerlandselaan werd een man op straat doodgeschoten. Omstanders probeerden nog het slachtoffer te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Het 43-jarige slachtoffer kwam uit de Dominicaanse Republiek en verbleef sinds januari 2012 in Rotterdam.


Vader en zoon
De politie startte direct een Team Grootschalig Onderzoek op waarbij 25 rechercheurs waren betrokken. Al vrij snel had de politie twee verdachten, een vader en zoon, op het oog. Zij bleken niet meer in Nederland te zijn en werden internationaal gesignaleerd. Vorig jaar september werd al de 50-jarige vader aangehouden door de Spaanse politie. Hij zit sindsdien vast in afwachting van zijn proces.


The Bronx
De politie kwam de 23-jarige man op het spoor door intensief onderzoek. Op basis van een internationaal arrestatiebevel kon hij in februari worden aangehouden in de wijk The Bronx, waar hij ondergedoken zat. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.