maandag, 20. mei 2013 - 14:05 Update: 03-07-2014 0:57

Andre Kuipers opent in Vijfhuizen zijn eigen prieel

Foto van Andre Kuipers astronaut | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Op 1 juni 2013 opent Andre Kuipers - die wereldwijd bekendheid geniet vanwege zijn ruimtereizen - in Vijfhuizen het naar hem vernoemde Andre Kuipers Prieel.

Het prieel is een initiatief van de Ondernemingsvereniging Vijfhuizen, die ter ere van haar 25-jarig bestaan het dorp Vijfhuizen verblijdt met een blijvend aandenken. De opening van het prieel zal zaterdag 1 juni exact om 17.00 uur plaatsvinden. 

Na 2 jaar voorbereiding is het eindelijk zover. Met de steun van een aantal vooraanstaande sponsoren - waaronder de Rabobank en de Gemeente Haarlemmermeer - kan het Andre Kuipers Prieel opgeleverd worden. De dorpsvereniging zal uit naam van het dorp Vijfhuizen de “sleutel” van het prieel in ontvangst nemen. Teisterband zorgt op deze dag voor de muzikale omlijsting. Met genodigden en gasten wordt op 1 juni het glas geheven op een nieuw monument in het oudste dorp binnen de Haarlemmermeer. 

Het dorp Vijfhuizen telt ongeveer 5000 inwoners en is de laatste jaren vooral op de kaart gezet vanwege haar bekendste inwoner Andre Kuipers. Naast het rijksmonument Station Vijfhuizen - dat vroeger fungeerde als spoorwegstation en tegenwoordig als woonhuis is ingericht - heeft Vijfhuizen er met het Andre Kuipers Prieel wederom een monument bij. 

 
Categorie: