maandag, 2. september 2013 - 14:33 Update: 03-07-2014 0:52

ANWB peilt weggebruikers over nieuwe snelheidslimiet

Foto van maximumsnelheid 100 km/h snelweg A2 | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De ANWB is gestart met een peiling onder weggebruikers over de nieuwe snelheidslimiet. Dit meldt de ANWB maandag.

'Een jaar na de invoering van de nieuwe maximumsnelheid van 130 km/h wil de ANWB onder snelweggebruikers peilen hoe zij de veranderingen, die deze maatregel teweeg heeft gebracht, ervaren', aldus de ANWB.

Nu het eind van de grote vakantie nadert, hebben veel landgenoten de nodige kilometers gereden, ook op snelwegen waar zij niet dagelijks komen. De ANWB wil graag weten of de nieuwe snelheidslimieten overal voldoende duidelijk zijn aangegeven.

De verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur ging in op 1 september 2012, en wel op die trajecten waar met deze snelheid gereden kon worden én dit de veiligheid of het milieu niet in gevaar zou brengen. Daarmee werd op veel wegen de maximumsnelheid beperkt.

De ANWB wil graag weten hoe automobilisten deze verandering hebben ervaren,  en of wat hen betreft de plaatselijk geldende snelheidslimieten  goed en begrijpelijk worden aangegeven. Via een peiling op anwb.nl kunnen reizigers hun ervaringen kenbaar maken.

Onderborden
Intussen zijn er sinds de invoering van de nieuwe maximumsnelheid al diverse aanpassingen geweest. Zo kwamen er nogal wat klachten binnen bij de ANWB over de onderborden. Ook bleken snelheidsborden vaak te ontbreken.  Naar aanleiding van deze klachten heeft de wegbeheerder veel snelheidsborden bijgeplaatst, en verdween het verwarrende onderbord over de uitzonderingen die gelden voor de snelheid op spitsstroken. 

 
Provincie: