donderdag, 10. oktober 2013 - 15:50 Update: 03-07-2014 0:50

ANWB schrapt tientallen banen

foto van ANWB | fbf
Foto: anwb
ANWB schrapt tientallen banen
Den Haag

Door verliezen in advertentie-inkomsten moet de ANWB noodgedwongen personeel gaan ontslaan. Het gaat om 50 werknemers zo laat de ANWB weten.

Door de reorganisatie zal bij het mediabedrijf de werkgelegenheid met in totaal 76 vaste werknemers afnemen.

Met de reorganisatie wordt tevens ingezet op efficiëntere werkwijzen. Producten en diensten die niet van strategisch belang zijn, of niet of onvoldoende renderen, zullen niet worden gecontinueerd. Het mediabedrijf is en blijft van strategische waarde in de dienstverlening aan de leden van de ANWB. Daarom zal de ANWB ook de komende jaren investeren in de ontwikkeling van nieuwe mediaproducten en –diensten.

Kaarten, boeken en gidsen op de schop

Het belang van papieren uitgaven neemt als gevolg van de “digitale revolutie” gestaag af. Deze kenmerkende ontwikkeling wordt in de wereld van de uitgeverij overal gevoeld. Ook de ANWB ontkomt niet aan de gevolgen ervan. Het mediabedrijf biedt op dit moment werkgelegenheid aan 243 mensen. Uitgedrukt in voltijdsbanen gaat het om 222 banen. De werkgelegenheid zal dalen naar 146 voltijdsbanen. Een aantal medewerkers zal worden overgeplaatst naar een ander onderdeel van de ANWB. Bij 50 fte is er sprake van een vervallen functie en zal het Sociaal Plan, dat onlangs met de bonden is opgesteld, voor de betrokken medewerkers uitkomst bieden. Tijdelijke contracten zullen niet worden verlengd. De ANWB streeft ernaar de reorganisatie nog dit jaar af te ronden.

Binnen de reorganisatie zal getracht worden de magazines Buitenleven en Toeractief elders onder te brengen. Ook cartografische producten zullen niet meer in eigen beheer worden vervaardigd. De meeste eigen uitgaven van kaarten, boeken en gidsen op het gebied van wandelen, fietsen en vrije tijd, zullen worden beëindigd.