dinsdag, 1. oktober 2013 - 13:35 Update: 03-07-2014 0:51

APK voor dieren om kanker op tijd te signaleren

APK voor dieren om kanker op tijd te signaleren
APK voor dieren om kanker op tijd te signaleren
Utrecht

Zeker één op de vier honden en één op de drie katten krijgt gedurende het leven te maken met één van de vele vormen van kanker. Dat betekent dat jaarlijks zo’n 180.000 dieren overlijden aan gevolgen van deze ziekte.

De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG) adviseert eigenaren daarom ieder jaar een ‘APK voor dieren’ bij de dierenarts te doen. Voor eigenaren die willen weten waar ze op moeten letten bij hun huisdier, organiseert het Kankercentrum van de Universiteitskliniek op vrijdag 4 oktober ‘Dieren Kankerdag’ over vroegtijdig kanker signaleren. 

'Of het nu om mensen of dieren gaat; bij kanker is het essentieel dat je er zo vroeg mogelijk bij bent', zegt chirurg Jolle Kirpensteijn van het UU Kankercentrum voor Dieren van de UKG. 'Zelfs met de modernste apparatuur en nieuwste behandelmethoden, kun je een tumor die te ver is uitgezaaid niet overwinnen. Maar als we er op tijd bij zijn, is er tegenwoordig héél veel mogelijk voor mens én dier.' 

Op ‘Dieren Kankerdag’ bespreekt een specialist van het team van het UU Kankercentrum voor Dieren in een gratis ‘check-up’ met de eigenaar de gezondheid van het dier, specifiek met betrekking tot signalen die op kanker kunnen duiden. 

Provincie:
Tag(s):