maandag, 23. september 2013 - 16:15 Update: 03-07-2014 0:51

Apple verkocht in weekend elke seconde 52 nieuwe I-Phones

Foto van I-Phone | Apple
Foto: Apple

Er is het afgelopen weekend een recordaantal van 9 miljoen nieuwe iPhones verkocht, dat zijn gemiddeld per seconde 52 toestellen. Dit meldt Apple maandag.

‘Slechts drie dagen na de lancering van de nieuwe iPhone op 20 september is dit nieuwe recordaantal al bereikt’, aldus Apple. Daarnaast draaien meer dan 200 miljoen iOS-apparaten nu de volledig op het vernieuwde iOS-7, waardoor het de snelste software-upgrade in de geschiedenis is.

Zowel iPhone 5s en iPhone 5c zijn beschikbaar in de VS, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk.

Grote vraag
De vraag naar de iPhone 5s heeft de eerste levering overschreden, en veel online bestellingen worden volgens de planning in de komende weken verscheept. 

"Dit is onze beste iPhone-lancering met een nieuw record voor de eerste weekendverkoop," zegt Tim Cook, CEO van Apple. "De vraag naar de nieuwe iPhones is ongelooflijk, en terwijl we onze gehele voorraad hebben verkocht uit onze eerste levering van de iPhone 5s, blijven winkels de nieuwe iPhone zendingen regelmatig ontvangen. We waarderen ieders geduld en werken er hard aan om genoeg nieuwe iPhones voor iedereen te bouwen. " 

 
Categorie: