zaterdag, 17. augustus 2013 - 18:46 Update: 03-07-2014 0:53

Arm voor de rest van het leven

Arm voor de rest van het leven
Foto: Archief FBF.nl
Hilversum

Veel arme mensen in Nederland zien geen uitweg meer uit de armoede. Bijna de helft (44%) van hen verwacht de rest van hun leven arm te blijven. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag naar armoedebeleving onder ruim 2000 mensen die aangeven arm te zijn.

Ruim 89 procent van de ondervraagde zegt hun armoede te danken te hebben aan de crisis. 45 Procent denkt zonder de crisis niet arm te zijn geweest, 40 procent denkt van wel. Van de 28.000 mensen die EenVandaag ondervroeg, waarvan er 2000 aangeven arm te zijn, vindt tweederde (68%) armoede in Nederland een serieus probleem. De helft (51%) van de ondervraagden schaamt zich voor zijn armoede en probeert dat dan ook te verbergen door de schijn op te houden.

Kabinet doet te weinig; hulp Cordaid gewenst.

Zeven op de tien mensen (71%) vinden het een goede zaak dat Cordaid armoede in Nederland gaat bestrijden. ‘Alle hulp voor armen is welkom’, zo stellen zij. Volgens 61 procent doet het kabinet te weinig aan armoedebeleid. Een deelnemer zegt: “Het kabinet doet niet genoeg, dus moet een hulporganisatie wel helpen. Zoiets zou in Nederland toch niet nodig hoeven zijn?”