dinsdag, 15. oktober 2013 - 17:59 Update: 03-07-2014 0:50

Arrestaties voor miljoenendiefstal brandstoffen

Aanhouding miljoenendiefstal brandstof | Politie
Foto: Politie
Dordrecht

In de vroege morgen van dinsdag 15 oktober heeft de politie op diverse locaties in het land aanhoudingen en doorzoekingen verricht in verband met een onderzoek naar grootschalige diefstal cq verduistering van brandstoffen.

De politie deed doorzoekingen en invallen op 22 adressen in Nederland. In Dordrecht zijn de 54-jarige en 27-jarige hoofdverdachten aangehouden. Ze zijn beiden afkomstig uit Dordrecht. Ze worden gezien als de spil in deze criminele organisatie. Daarnaast is een 48-jarige man uit Nieuw-Lekkerland op zijn schip in de buurt van Amsterdam aangehouden. Ook zijn de administraties en computers van de verschillende verdachten in beslag genomen.

Uit politie-informatie bleek dat een criminele organisatie zich mogelijk bezighield met de illegale handel in minerale oliën als benzine en diesel. Met de diefstal cq verduistering van ladingen brandstoffen zouden de betrokkenen miljoenen euro’s verdienen en witwassen. Het Team Milieu van de politie, eenheid Rotterdam startte in oktober 2012 samen met de Douane Rotterdam-Rijnmond een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie.

 

Provincie:
Blik op 112: