zaterdag, 16. februari 2013 - 20:19

Artsen toch aan het werk ondanks beroepsverbod

RTL Nieuws meldt na eigen onderzoek dat dertien artsen en therapeuten ondanks een beroepsverbod vanwege medische blunders toch weer aan het werk zijn met patiënten.

RTL Nieuws deed onderzoek naar tientallen medici met beroepsverbod. Het gaat om artsen die op een zwarte lijst staan in Nederland en Groot-Brittannië. Ze zijn op die lijst geplaatst na een uitspraak van de tuchtrechter.

De artsen of therapeuten hebben bijvoorbeeld een beoepsverbod opgelegd gekregen voor het voorschrijven van verkeerde medicijnen, een mislukte borstvergroting of seksueel misbruik. Een beroepsverbod moet juist voorkomen dat deze artsen weer aan het werk gaan en mogelijk weer de fout in gaan. Maar sommige medici trekken zich daar niets van aan. Zo is er bijvoorbeeld een arts met een beroepsverbod in Nederland die nu in Duitsland als huisarts aan het werk is. Ook werkt er een arts nu als plastisch chirurg in België. De meeste artsen met een beroepsverbod gaan weer aan de slag als alternatief genezer, psychoanalyticus of psychotherapeut. Kennelijk is dit niet verboden.

Op de website van RTL Nieuws staat een lijst, zonder namen, van de betrokken artsen en therapeuten.
Provincie:
Tag(s):