vrijdag, 22. november 2013 - 16:06 Update: 03-07-2014 0:48

Asscher: betere cijfers economie maar herstel is broos

Lodewijk Asscher | RVD
Foto: RVD
Den Haag

Viceminister-president Asscher heeft vrijdag na afloop van de ministerraad gezegd dat het herstel van het consumentenvertrouwen en de daling van de werkloosheid erop duiden dat het beter gaat met de economie. Hij hoopt dat het herstel de komende tijd echt gaat doorzetten.

Asscher constateert dat het herstel nog wel broos is en dat helaas mensen in groten getale thuis zitten zonder werk. 'Daar is de crisis nog niet voor voorbij'. Volgens Asscher moet het kabinet doorgaan met de financiën onder controle te houden en met de noodzakelijke veranderingen op de arbeidsmarkt, de woningmarkt en de zorg.

Filipijnen
Viceminister-president Asscher noemt de landelijke actiedag voor de Filipijnen een groot succes. Hij vindt dat iedereen die daaraan heeft bijgedragen een groot compliment verdient. De teller staat inmiddels op ca €25 miljoen. Ook de hulpverlening vanuit Nederland verloopt goed. Vandaag vertrekt een derde vliegtuig met hulpgoederen van SHO naar de Filipijnen.

Het kabinet heeft nog zorgen over de 7 Nederlanders waarmee nog geen contact is. 'Buitenlandse Zaken blijf hier aan trekken. Wij hopen van harte dat bezorgde familieleden snel goed bericht ontvangen.'

Categorie: