zondag, 2. juni 2013 - 17:55 Update: 03-07-2014 0:57

Auto rijdt met opzet in op man (22) die staat te pinnen

Geldautomaat met pinnende vrouw | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Leiden

Een 22-jarige Hoofddorper is zondagmiddag in Leiden ernstig gewond geraakt toen hij vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een automobilist terwijl hij stond te pinnen. Dit meldt de politie zondag.

Omstreeks 14.00 uur kwam bij de politie de melding binnen van een aanrijding met letsel ter hoogte van de pinautomaat op het Bevrijdingsplein in Leiden. Ter plaatse troffen de agenten het slachtoffer aan, die beklemd zat tussen een personenauto en de gevel. Direct ontfermden zij zich over het slachtoffer, die met spoed naar een ziekenhuis werd overgebracht.

Omdat, onder andere op basis van getuigenverklaringen, het vermoeden rees dat de man opzettelijk was aangereden, hielden de agenten de 22-jarige Leidse bestuurder van de auto aan. Ook een 57-jarige Leidenaar en een Leidse vrouw werden aangehouden. 

De technische ongevallendienst van de Politie en forensisch experts deden ter plaatse onderzoek naar de aanrijding. De gevel werd in afwachting van reparatie tijdelijk afgezet met hekken.

De recherche onderzoekt de zaak, waarvan de aanleiding mogelijk in de relationele sfeer ligt. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Over de toestand van het slachtoffer is nog niets bekend.

Mensen die getuige zijn geweest van de aanrijding, worden verzocht te bellen met de recherche in Leiden via nummer 0900-8844.