zondag, 17. november 2013 - 20:07 Update: 03-07-2014 0:48

Auto rijdt zonder portier, zes mannen aangehouden

Foto van politieauto in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag zes mannen aangehouden, nadat zij op een parkeerterrein met elkaar op de vuist gingen. 'Eén van de mannen reed in een auto zonder portier', meldt de politie zondag.

Rond 04.00 uur krijgt de politie de melding dat een aantal mannen achter elkaar aan zit op de Huniadijk in Rotterdam. Er was een knal gehoord. Om poolshoogte te nemen rijden agenten er gelijk naartoe.

Auto zonder portier
Ondertussen, kort na de melding, ziet een andere agent een auto rijden zonder portier. Hij volgt de auto en ziet hem naast een andere auto stoppen op het parkeerterrein van een fastfoodketen in Barendrecht. Alle inzittenden van beide auto's stappen uit en gaan vrijwel direct met elkaar op de vuist. Ze raken niet gewond. De politie houdt alle zes mannen aan.

Portier gevonden
Op de Huniadijk, waar agenten inmiddels zijn gearriveerd om poolshoogte te nemen, vinden de politiemedewerkers het ontbrekende portier. De in Barendrecht aangehouden mannen zijn waarschijnlijk dezelfde mannen die hier eerder achter elkaar aan zaten. Hoewel op de locatie een knal was gehoord, vinden de agenten geen aanwijzingen dat er geschoten is. Mogelijk is de klap veroorzaakt door het portier.

Onderzoek
Vier verdachten zijn heengezonden na verhoor. Zij mogen zich later verantwoorden bij de rechter. Twee Rotterdammers van 28 en 22 jaar zitten nog vast voor verder onderzoek. 

Provincie: