woensdag, 18. december 2013 - 8:31 Update: 03-07-2014 0:46

Autobelangen wil Staat voor de rechter dagen in oldtimerkwestie

foto van oldtimer in actie | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Ondanks alle protesten van oldtimerliefhebbers heeft de Eerste Kamer vannacht ingestemd met het wetsvoorstel dat per 1 januari gewoon weer wegenbelasting moet worden betaald.

Al eerder was bekend dat de VVD en PvdA zich achter het 40-jaar compromis schaarde dat door Staatssecretaris Weekers van Financiën en de oldtimeralliantie (KNAC, FEHAC, RAI Vereniging, BOVAG, ANWB en FOCWA) in april was overeengekomen. Vannacht schaarde zich een meerderheid van de senators zich achter dit voorstel.

De regeling houdt in dat oldtimerbezitter met een voertuig dat jonger is dan 40 jaar vanaf volgend jaar het volledige MRB-tarief betaalt. Voertuigen van 26 jaar op benzine gaan een kwarttarief betalen en mogen in de wintermaanden december, januari en februari niet meer met hun voertuig gebruik maken van de weg.

Voor veel oldtimerbezitters zal dit besluit het einde van hun hobby betekenen. Veel oldtimers zijn zwaar in gewicht en rijden op LPG of diesel. Om daar MRB voor te gaan betalen is voor het gros financieel niet haalbaar. 

Stichting Autobelangen is vanochtend een actie gestart om de Staat voor de rechter te dagen. Volgens Wouter van Embden van Autobelangen is de gehele maatregel berust op foutieve informatie en zijn grote groepen mensen hierdoor zwaar gedupeerd. De stichting roept haar achterban op om eind januari een procedure te kunnen gaan starten.  

Categorie: