zaterdag, 12. oktober 2013 - 12:12 Update: 03-07-2014 0:50

Autobranche in begrotingsakkoord uitgeknepen

foto van auto wegenbelasting | fbf
Foto: fbf archief
Amsterdam

RAI Vereniging heeft met teleurstelling kennis genomen van het gisteravond bereikte begrotingsakkoord. Het draaien aan de CO2 knop maakt ook kleinere auto’s fors duurder en heeft een zwaar negatief effect op de verdiencapaciteit van de autobranche.

Daarnaast kan de vorige week dinsdag gepresenteerde prognose voor de nieuwverkopen van 2014 direct de prullenbak in. Het aantal zal lager uitkomen, zo rond het niveau van de jaren zestig van de vorige eeuw.

''Enorme klap''

“Het broze herstel dat wij recent nog voorspelden en wat uitging van een licht herstel van het consumentenvertrouwen krijgt door deze maatregelen een enorme klap en dat heeft direct gevolgen voor de te verkopen aantallen auto’s”, aldus Olaf de Bruijn, directeur van RAI Vereniging “De overheid toont zich weer eens een onbetrouwbare partner daar waar het de autobranche aangaat, zeker nu het aan de basisprincipes van het BPM CO2 programma gaat draaien. Automobilisten zijn gebaat bij een helder middellange termijn perspectief waar het de kosten van hun mobiliteit betreft. Dit soort korte termijn aanpassingen om geld op te halen passen daar niet in.”

Categorie: