dinsdag, 28. mei 2013 - 10:01 Update: 03-07-2014 0:57

Autodief krijgt motorpech tijdens politieachtervolging

foto van autodief | fbf
Foto: fbf
Almere

Een 20-jarige man uit Den Haag is maandagmiddag gearresteerd nadat hij een auto bij een autodealer in Almere hadden gestolen.

Rond 15.30 uur wilde een man uit Den Haag een proefrit maken met een Volkswagen Touareq, bij een autobedrijf aan de Markerkant. Ondanks dat de man geen toestemming had om te rijden, reed hij toch weg. Hij liet bij de autozaak een auto achter die hij in Den Haag, bij een ander autobedrijf, voor een proefrit had meegenomen.

Achtervolging

Gealarmeerde agenten zagen de auto rijden via de Hogering naar de A-6 en gaven de auto een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en reed met hoge snelheid over de A-6 richting de A-1. Ondertussen haalde de man via de vluchtstrook het andere verkeer in en kwam de snelheid tot ver boven de 180 km p/u. Vlakbij Blaricum ging de motor van de Touareq kapot en kwam de auto tot stilstand. De bestuurder vluchtte weg maar kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Bij de achtervolging raakte tenminste twee andere auto’s en een politieauto beschadigd. Er raakte niemand gewond. Twee rijstroken van de A-1 werden enige tijd voor sporenonderzoek en vastleggen aanrijding afgesloten. Hierdoor ontstond file. De recherche van Almere Stad West heeft de zaak in onderzoek.
 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):