donderdag, 13. juni 2013 - 15:12 Update: 03-07-2014 0:56

Autofabrikanten in mineurstemming, Lamborghini viert feest

Autofabrikanten in mineurstemming, Lamborghini viert feest
Foto: Lamborghini
Leusden

De automarkt zit in een zware dip. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten valt de verkoop van nieuwe auto's zwaar tegen. Dit geldt niet voor alle automerken. Opvallend is dat het juist goed gaat met de verkoop van dure merken zoals Ferrari en Lamborghini. Zo komt de Italiaanse fabrikant van Lamborghini vandaag met het nieuws naar buiten van de Aventador LP 700-4 waarvan vandaag de 2000ste van de band is gerold.

De auto, met chassisnummer 2.000, in de kleur Nero Nemesis en met de Verenigde Staten als bestemming, rolde de auto van de productielijn.

De nieuwe eigenaar, Thaddeus Arroyo, Chief Intelligence Officer bij AT&T, is een gepassioneerde Lamborghini-klant en is reeds in het bezit van een Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder. Na een proefrit met de Aventador LP 700-4 tijdens een evenement van Lamborghini in Palm Beach was hij direct onder de indruk van de buitengewone prestaties van de auto. Zozeer zelfs, dat hij besloot hem te kopen.

De productie in de fabriek in Sant’ Agata Bolognese (Italië) is voor de Aventador LP 700-4 aanzienlijk verhoogd ten opzichte van die van het vorige topmodel. Bij de Murciélago, die in 2001 werd geïntroduceerd, rolde het 2.000ste exemplaar na 4,5 jaar in maart 2006 van de lijn. De Aventador heeft deze mijlpaal in slechts twee jaar tijd bereikt, met momenteel een productie van bijna vijf auto’s per dag.

In 2013 breidde Lamborghini de Aventador modelserie verder uit door naast de succesvolle coupé met de Aventador LP 700-4 Roadster ook een open versie van de supersportwagen te lanceren. De belangstelling voor dit nieuwe model is overtroffen en de levertijd voor beide modellen bedraagt inmiddels meer dan een jaar.
 

Categorie: