woensdag, 25. december 2013 - 15:46 Update: 03-07-2014 0:46

Automobilist aangehouden na inrijden op man

Foto van crash in Veghel | Persburo Sander van Gils | www.persburausandervangils.nl
Veghel

- De politie is een onderzoek begonnen nadat een automobilist woensdagochtend 25 december in Veghel inreed op een man en later een eenzijdig verkeersongeval veroorzaakte.

Surveillerende agenten zagen rond 2.30 uur een auto wegrijden vanaf een parkeerterrein aan de Bundersweg. Er stonden enkele mensen om die auto heen en één van hen werd geraakt toen de wagen wegreed. De agenten zijn achter de auto aan gereden en zagen het voertuig even later op de Dennelaar tegen een boom staan. Er zaten drie mensen in. Een 27-jarige inzittende uit Boxtel leek in eerste instantie ernstig gewond te zijn geraakt, maar dat bleek bij nader onderzoek door ambulancepersoneel mee te vallen. Hij werd door de politie aangehouden omdat hij zich niet wilde legitimeren. Na verhoor is hij weer heengezonden.

Ook een andere inzittende (een vrouw van 21 jaar uit Boxtel) en de bestuurder (een 25-jarige Boxtelaar) bleven ongedeerd. De bestuurder werd opgepakt omdat hij bij het wegrijden vanaf het parkeerterrein iemand met zijn auto had geraakt. Dat betrof een 20-jarige man uit Ridderkerk, die er geen letsel aan heeft overgehouden. De automobilist uit Boxtel bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,70. Bovendien bleek hij te rijden met een ingevorderd rijbewijs. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie onderzoekt nog wat er op het parkeerterrein gebeurde voordat de auto daar wegreed.

Provincie:
Tag(s):