dinsdag, 5. november 2013 - 21:49 Update: 03-07-2014 0:49

Automobilist heeft engeltje op schouder op spoorwegovergang

Foto van politie in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een automobilist is dinsdagavond in Nispen aan de dood ontsnapt nadat hij na een slippartij met zijn auto dwars op de spoorlijn terechtkwam en vast kwam te staan. Dit meldt de politie dinsdagavond.

‘Kort nadat hij de auto had verlaten ramde een goederentrein, geladen met gevaarlijke stoffen, zijn auto’, aldus de politie.

Ontzettend veel geluk gehad
De eigenaar van de auto, een 54-jarige man uit Roosendaal, kwam dinsdagavond vanuit Nispen aanrijden toen hij op de Maststraat op het natte wegdek met zijn voertuig in de slip raakte en midden op de spoorlijn tot stilstand kwam. 

Omdat het hem niet lukte om van de rails te komen stapte hij vervolgens snel uit en belde de meldkamer. Van daaruit werd razendsnel actie ondernomen richting de Nederlandse Spoorwegen om het treinverkeer op de route stil te leggen. 

Gevaarlijke stoffen
Een goederentrein met wagons met gevaarlijke stoffen was al te dichtbij om nog te kunnen stoppen en reed in volle vaart tegen de auto aan. De bestuurder heeft ontzettend veel geluk gehad.

Enkele uren geen treinverkeer
Omdat de goederentrein gevaarlijke stoffen vervoert werd de omgeving breed afgezet en heeft de brandweer de wagons gecontroleerd op eventuele lekkages. Al snel werd vastgesteld dat er geen reden tot ongerustheid is. 

In de komende uren wordt het autowrak van onder de locomotief gehaald. Vervolgens zal een andere locomotief de wagons overnemen en verder vervoeren naar België. Deze acties zullen nog enkele uren in beslag nemen. Tot die tijd is het overige treinverkeer stilgelegd.