woensdag, 25. september 2013 - 23:24 Update: 03-07-2014 0:51

AZ met hangen en wurgen lang Sparta

Alkmaar

(ELF-Voetbal) AZ heeft met hangen en wurgen de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. In eigen huis wonnen de Alkmaarders met 4-1 van Sparta Rotterdam. Daar was echter wel een verlenging voor nodig.

In de openingsfase leek er niets aan de hand voor de eredivisieclub. Na vijf minuten kwam het al op voorsprong dankzij Mattias Johansson. Net op het moment dat het publiek zich dacht op te maken voor een grote zege, scoorde de Rotterdammers. Johan Voskamp was verantwoordelijke voor de 1-1. In de tweede helft kwamen beide teams niet tot scoren, waardoor een verlenging nodig was. Aron Johannsson was daarin de gevierde man. De aanvaller zorgde met twee doelpunten voor een 3-1 stand. Steven Berghuis bepaalde de eindstand op 4-1.