zaterdag, 3. augustus 2013 - 11:06 Update: 03-08-2014 20:15

Baby zit ruim half uur in snikhete auto

Foto van politieauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Sappemeer

De politie heeft vrijdagochtend in de Noorderstraat in Sappemeer een vier maanden oude baby uit een bloedhete auto gehaald. Omstanders zagen het kindje daarin liggen, zonder ouders, en waarschuwden de politie.

Men had een op een kier staande portierruit naar beneden weten te krijgen. De moeder van de baby, een 35-jarige vrouw uit de gemeente Slochteren, was boodschappen gaan doen en zij had haar kindje al ruim een half uur in de bloedhete auto, die in de volle zon stond, achtergelaten. De vrouw gaf na een gesprek met de politie aan dat zij fout was geweest. Zij moest van de agenten direct haar baby te drinken geven. Dat deed de moeder. De politie heeft een zorgmelding gedaan bij Jeugdzorg. De baby verkeert in goede gezondheid.

BlikopNieuws: Laat kinderen nooit alleen in een voertuig

Het gebeurt regelmatig dat ouders hun kind(eren) in de auto achterlaten om even snel wat te regelen. Afgezien van het verhaal hierboven, is het goed mogelijk dat een auto in brand gaat door een technisch mankement. Veel mensen staan daar niet bij stil, maar het komt in de praktijk regelmatig voor dat een voertuig vlam vat en er niks meer valt te redden, zelfs niet voor de brandweer. Zo kan vrij eenvoudig brand ontstaan door een lekkage van de brandstoftoevoer, of omdat iets niet in orde is met de elektrische bekabeling van het voertuig.  U bent gewaarschuwd!

Provincie:
Tag(s):