woensdag, 4. december 2013 - 9:15 Update: 03-07-2014 0:47

Bauke Vaatstra legt claim neer bij Jasper S.

Foto van advocaat | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Leeuwarden

Bauke Vaatstra eist 250.000 euro van Jasper S. de moordenaar van zijn dochter Marianne.

De advocaat van Vaatstra John Beer heeft beslag laten leggen op de boerderij van Jasper S. in Oudwoude. Beer zegt woensdag in de Telegraaf dat de claim niet wordt ingediend als smartegeld voor een nabestaande. Beer in de krant:'Hier is Bauke Vaatstra overduidelijk zelf slachtoffer. Hij heeft het lichaam van zijn dochter destijds aangetroffen in het weiland in Veenklooster. Een deskundige heeft vastgesteld dat Mariannes vader daardoor grote psychische schade opliep.' Ook speelt volgens de advocaat mee dat S. lang heeft gezwegen. 'S. gaf willens en wetens jarenlang zijn identiteit niet prijs om zijn eigen huid te redden. Voor Bauke Vaatstra zijn het verschrikkelijke jaren geweest. S. heeft het verwerkingsproces bij mijn cliënt lange tijd zwaar gefrustreerd.'

Bauke Vaatstra beseft dat hij ook de vrouw en kinderen van S. kan raken met de claim, vertelt zijn advocaat in de krant; "Het is niet zo dat Bauke Vaatstra anderen dan de moordenaar wil treffen. Hij gaat dat echter niet uit de weg als het onverhoopt en onbedoeld in deze procedure gebeurt."

Dit jaar werd Jasper S. veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor de in 1999 gepleegde moord op Marianne Vaatstra. Hij was verdachte in beeld  gekomen bij een grootscheeps DNA-verwantschapsonderzoek.

Provincie:
Tag(s):