woensdag, 27. november 2013 - 14:25 Update: 03-07-2014 0:48

Bedrijf racistische e-mail maakt excuses aan negroïde student

Foto van screenshot e-mail Facebook | Facebook
Foto: Facebook
Arnhem

Een negroïde student die bij een elektronicabedrijf in Arnhem had gesolliciteerd voor een stageplek kreeg per ongeluk ook de racistische e-mail die een medewerker van het bedrijf intern naar zijn baas had gestuurd.

‘Is niks (neger)’
In de mail wordt letterlijk geschreven:’Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn CV weinig tot geen ervaring met computers enz’. 

Social media
Nadat een neef van de betrokken jongen, Jeffrey Koorndijk, een foto van de e-mail op Facebook plaatste kwam er via de social media een golf van verontwaardigde reacties los. 

Neef
De neef van Koorndijk zette de foto van de e-mail op zijn facebook en plaatste er de volgende reactie bij:‘Racisme? Kom je dit soort dingen tegenwoordig tegen als je solliciteert bij bedrijven? Mijn neefje Jeffrey Koorndijk kreeg een reactie van Mike *************(red.)uit Arnhem... wat mij enorm deed verbazen. Is dit Acceptabel?

Excuses
Volgens Omroep Gelderland is het elektronicabedrijf uit Arnhem, die de sollicitant afwees op basis van zijn huidskleur, inmiddels diep door het stof gegaan. ‘We hebben een grote fout gemaakt. Wij willen ons distantiëren van elke vorm van racisme", laat de directeur van het bedrijf weten. 

‘Medewerker wordt gestraft’
Koorndijk zou inmiddels mondeling en schriftelijk excuses zijn gemaakt. De betrokken medewerker die de mail heeft gestuurd zal door het bedrijf worden gestraft.