vrijdag, 22. november 2013 - 9:29 Update: 03-07-2014 0:48

Beenhakker legt zich er niet bij neer in coach-kwestie FC Twente

Foto van Leo Beenhakker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Enschede

(Elfvoetbal) Bij FC Twente is Michel Jansen op papier de hoofdtrainer, maar in de praktijk trekt 'assistent' Alfred Schreuder aan de touwtjes.

Volgens de KNVB gaat FC Twente hiermee niet in strijd met de regels, maar Leo Beenhakker, voorzitter van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) is het hier niet mee eens.

De CBV had een zaak aangespannen tegen de constructie die in Enschede wordt gebruikt, maar de aanklager betaald voetbal oordeelde dat men 'niet in strijd met de regels handelt'. Beenhakker begrijpt de uitspraak niet en zal een brief sturen. "We leggen ons niet bij deze uitspraak neer. Ik ga op een keurige manier een schriftelijke reactie naar de aanklager sturen", laat Beenhakker weten in de Telegraaf.

"Ik vind nog steeds dat de coaching tijdens een wedstrijd door de hoofdtrainer moet worden gedaan. Die verantwoordelijkheid kun je niet afschuiven. Bij Ajax zie je Dennis Bergkamp toch ook nooit het veld inlopen? Dat doet Frank de Boer. Maar bij FC Twente zie je Schreuder wel anderhalf uur coachen, terwijl Jansen roerloos in de dug-out zit", klinkt het in de ochtendkrant.

Om een dergelijke situatie in de toekomst en bij andere clubs te voorkomen, wil Beenhakker het regelement aanpassen. "Door een meer gedetailleerde omschrijving van het takenpakket van een hoofdtrainer te maken, willen we dit soort zaken in de toekomst voorkomen. Dat wordt een lang proces, want dit moet in overleg met de KNVB gebeuren en uiteindelijk moet de algemene ledenvergadering van de bond met de plannen instemmen."

Categorie:
Tag(s):