zaterdag, 20. april 2013 - 22:47 Update: 03-07-2014 0:59

Begeleider motortoertocht moet blauw zwaailicht en sirene inleveren

Foto van blauwe zwaailichten op motor | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een motorrijder, die zaterdag een motortoertocht begeleidde, heeft zijn illegale blauwe zwaailicht en politiesirene bij de politie moeten inleveren.

Dat gebeurde zaterdagochtend 20 april 2013 rond 11.30 uur op de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer.

Toertocht
De 52-jarige Waalwijker reed over de A-59 voorop in de stoet op een witte Honda Goldwing. Hij voerde daarbij de blauwe zwaailichten en de tweetonige sirene. De man begeleidde een groep van 150 motorrijders, die een toertocht voor het goede doel hielden. Een andere weggebruiker had de politie geïnformeerd over de toch wel vreemde situatie.

Verkeersgevaar
De vier blauwe led-zwaailichten en de sirene werden in beslag genomen. De politie onderkende de goede bedoelingen van de man, maar dit soort situaties is niet nu eenmaal toegestaan. 'Door het illegaal gebruik van zwaailicht en sirene in combinatie met een witte motorfiets, kan het overige verkeer in verwarring gebracht worden, 'aldus de politie. Hierdoor zouden misverstanden en/of verkeersgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De verdachte onderkende dat het niet slim was geweest en verleende verder alle medewerking.