woensdag, 9. oktober 2013 - 23:01 Update: 03-07-2014 0:51

Behandeling strafzaak Badr Hari

Foto van rechtbank Parnassusweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van rechtbank Parnassusweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Kickbokser Badr Hari zal zich vandaag voor de rechtbank in Amsterdam moeten verantwoorden voor onder andere de poging tot doodslag op Koen Everink.

Everink werd in 2012 tijdens Sensation White mishandeld waarbij hij zwaar lichamelijk letsel opliep. Volgens het Openbaar Ministerie is Hari hiervoor verantwoordelijk.

Nadat Everink aangifte had gedaan, volgden meer aangiften van mishandeling door de kickbokser. Zo zou hij in diverse clubs mensen hebben mishandeld. Tevens zou Hari een voetganger hebben aangereden op de Albert Cuypstraat die voor verkeer gesloten is.

Hari zelf zegt dat hij Everink een 'corrigerende' tik heeft gegeven na het beledigen van zijn vriendin Estelle Cruijff. Het OM was voornemend om Everink te laten getuigen tijdens de rechtszaak. Later werd dit ingetrokken omdat de gezondheid van Everink dit niet zou toelaten.

Na de aanhouding van Hari heeft hij enige tijd in voorarrest gezeten. In november 2012 mag de kickbokser onder strenge voorwaarden op vrije voeten het proces afwachten. Enkele dagen daarna werd Hari weer aangehouden omdat hij de voorwaarden zou hebben overtreden. In januari 2010 mocht hij alsnog de rechtszaak in vrijheid afwachten.

Categorie: