donderdag, 2. mei 2013 - 9:30 Update: 03-07-2014 0:58

Bejaard stel rijdt in brommobiel op de A2

Bejaard stel  rijdt in brommobiel op de A2
Bejaard stel  rijdt in brommobiel op de A2
Breukelen

De politie heeft gisteren een brommobiel van de snelweg A2 gehaald bij Breukelen.

Rond 15.45 uur reed een Amsterdamse agent in zijn vrije tijd over de A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Tussen Breukelen en Maarssen zag hij een brommobiel (Microkar) met twee inzittenden met een snelheid van 45 km/u over de snelweg rijden. Hij belde direct 1-1-2 en gaf het aan de politiemeldkamer door.

Weg kwijt geraakt

Nog voordat agenten ter plaatse waren, nam de bestuurster van de brommobiel de afslag naar Shell Haarrijn en stopte daar. Agenten kwamen ter plaatse en spraken met de bestuurster, een 80-jarige vrouw uit Vleuten, en haar man. De vrouw verklaarde op een rotonde in Breukelen de weg kwijt te zijn geraakt en vervolgens op de A2 terecht te zijn gekomen. Ze vond het gevaarlijk en was daarom op de vluchtstrook gaan rijden.

Afgekruist

De bestuurster kreeg een bekeuring voor het rijden op de snelweg. Omdat er geen andere mogelijkheid was de snelweg te verlaten, lieten agenten de vijfde rijstrook (de meest rechter) door Rijkswaterstaat rood afkruisen. Vervolgens begeleidden de agenten de brommobiel van de snelweg af.
 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):