woensdag, 25. december 2013 - 22:23 Update: 03-07-2014 0:46

Bejaarde vrouw (82) rijdt meisje (13) aan na kerkdienst

Foto van ambulance | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van ambulance | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Vinkeveen

Op woensdag 25 december ontstond een aanrijding bij de ingang van een kerkgebouw aan de Herenweg, waarbij een 13-jarig meisje gewond raakte.

Een 82-jarige automobiliste uit Vinkeveen stond te wachten in haar auto met draaiende motor. Plotseling schoot de auto vooruit en reed in op een groep kerkgangers die na afloop van de kerkdienst het gebouw verlieten.

Heupletsel

Door nog nader te onderzoeken oorzaak schoot rond 20.00 uur de 82-jarige bestuurster plotseling vooruit met haar personenauto en schampte daarbij een jonge vrouw. Deze vrouw liep hierdoor schaafplekken op. Een andere kerkgangster - een 13-jarig meisje uit Vinkeveen - werd overreden en is met heupletsel naar het AMC overgebracht. De automobiliste kwam met haar voertuig in nabijgelegen struiken tot stilstand en met de schrik vrij.

Onderzoek

De verkeerspolitie verrichtte ter plekke onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Ter plekke heeft de politie met getuigen en de bestuurster gesproken. De kerk ving de rest van de geschrokken groep kerkgangers op.

Provincie: