woensdag, 11. december 2013 - 9:15 Update: 03-07-2014 0:47

Belastingdienst krijgt van schoonmakers in envelop de teruggaaf werkdruk 2013

foto van schoonmaker | fbf archief
Foto: fbf archief
Apeldoorn

‘Leuker kunnen we het niet maken, wel schoner’

Een delegatie schoonmakers van de Belastingdienst in Apeldoorn overhandigt vandaag aan de dienst een blauwe envelop met daarin ‘de teruggaaf werkdruk 2013’.

De schoonmakers doen hun best om de kantoren van hun belastingcollega’s goed schoon te houden. Maar een te hoge werkdruk doet een aanslag op de kwaliteit van hun werk én op de gezondheid.

Ze willen dat de Belastingdienst haar verantwoordelijkheid als opdrachtgever neemt. Donderdag 12 december presenteert het parlement van schoonmakers zijn nieuwe witboek, een document met een overzicht van de stand van zaken in de schoonmaaksector. Daarin staat onder andere dat werkdruk een groot probleem is voor schoonmakers in Nederland, omdat opdrachtgevers zoals de Belastingdienst niet hun verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van de schoonmakers die hun panden schoonmaken.

FNV Schoonmaak organiseert schoonmakers om voor hun belangen op te komen. FNV Schoonmaak wil Gewoon Goed Werk. Werk met genoeg zekerheid, respect en groei, voor iedereen.