zondag, 14. juli 2013 - 16:35 Update: 03-07-2014 0:54

Belgisch meisje (9) dood door E-colibacterie

Belgisch meisje (9) dood door E-colibacterie

Een negenjarig meisje uit het Belgische Balen is overleden nadat zij vorige week besmet is geraakt met de E-colibacterie. Dit meldt een vriendin van de familie aan Het Laatste Nieuws.

'Aisha is zaterdag overleden. In de loop van de middag zijn de machines stilgelegd. 's Avonds rond 21.45 uur is dan haar officiele overlijden vastgesteld. Haar ouders zijn enorm aangeslagen', vertelt Annemarie Kota.

In eerste instantie werd gedacht dat zij besmet was geraakt door een slecht doorgebakken stuk vlees, maar dit moet nog worden onderzocht. 'Er is heel wat te doen rond die barbecue, maar het is niet eens honderd procent zeker dat ze van die barbecue heeft gegeten. Volgens de dokters kan de oorzaak ook liggen bij eieren of rundsvlees dat niet goed gebakken was. Feit is dat haar weerstand sowieso lager was dan bij andere mensen. Daardoor was ze vatbaarder voor deze besmetting en is alles sneller gegaan', aldus de vriendin.

Vorige week werd Aisha ziek na een barbecue bij haar ouders. In eerste instantie kreeg ze buikpijn en diarree. Hierna stopten haar nieren met functioneren. Afgelopen donderdag werd ze getroffen door een hartstilstand. Hierna is ze kunstmatig in leven gehouden tot zaterdagmiddag. 
  

Categorie: