vrijdag, 26. april 2013 - 22:57 Update: 03-07-2014 0:58

Benefietwedstrijd levert 56.000 euro op voor familie grensrechter

Foto van grensrechter | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Almere

Bij een benefietwedstrijd tussen SC Buitenboys en oud-internationals is bijna 56.000 euro opgehaald.

Het geld is bestemd voor de familie van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De wedstrijd, die bedoeld was als eerbetoon, vond plaats in Almere en werd door zo'n 1600 mensen bijgewoond. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte.

Verschillende topvoetballers hebben hun medewerking aan de wedstrijd verleend. Op het veld van het stadion van Almere City verschenen onder anderen Dennis Bergkamp, Giovanni van Bronkhorst, Pierre van Hooijdonk en Roy Makaay. In het doel stond Edwin van der Sar. Onder anderen Ronald Koeman en Sjaak Swart coachten de oud-internationals. Op het veld stond ook één van de zonen van de grensrechter Mykel van Nieuwenhuizen. Van Hooijdonk zei dat er nog veel agressie op het veld heerst. RTL Nieuws: 'Het is diep en diep triest dat het zover heeft kunnen komen. Ik vrees dat het hier niet mee ophoudt. Het is een maatschappelijk probleem.' Van Hooijdonk vindt dat er veel strenger moet worden gestraft. 'Dat is waar je mensen mee kunt raken en mensen nog meer kan laten nadenken.' De wedstrijd was niet alleen bedoeld om de familie te ondersteunen maar ook om een signaal af te geven. De wedstrijd eindigde in een overwinning voor de oud-internationals. SC Buitenboys werd met liefst 8-1 verslagen.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd op 2 december bij een jeugdwedstrijd tegen Nieuw Sloten dusdanig gemolesteerd dat hij later aan zijn verwondingen bezweek. Nieuwenhuizen was op dat moment pas 41 jaar oud.