donderdag, 14. februari 2013 - 8:17

Bevel politieschool Kunduz in juli overgedragen

Den Haag

Het politietrainingscentrum in Kunduz zal in juli worden overdragen aan de Afghanen.

Vanaf dat moment zijn zij zelf de baas over het opleidingscentrum. Dat meldt defensie. Het trainingscentrum valt op dit moment nog onder het commando van de internationale troepenmacht ISAF. De Nederlanders blijven dan samen met de Duitsers nog wel betrokken, maar zullen zich niet meer bemoeien met de opleiding van Afghaanse agenten.

De afgelopen dagen hebben Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en nationaal korpschef Bouman de vijftig Nederlandse politieagenten politieagenten in Kabul en Kunduz bezocht.

Opstelten liet weten vertrouwen te hebben dat na het vertrek van de Nederlanders de opgeleide politieteams blijven draaien.

Minister Opstelten sloot zijn bezoek aan Afghanistan af in Mazar-e-Sharif waar Nederlandse F-16 zijn gestationeerd die onder andere de taak hebben om de politietrainingsmissie te ondersteunen.

Vorige week was Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg ook al bij de Nederlandse militairen en politietrainers op bezoek. Van Miltenburg bracht de waardering van de Tweede Kamer over aan de militairen en liet zich bijpraten over het werk in Kabul, Mazar-e-Sharif en Kunduz.
Provincie:
Tag(s):